Skip to main content

Usein kysyttyä digitaalisista valintakokeista – Vallu-valintakoepalvelu

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi digitaalisten valintakokeiden ohjeista? Tutustu usein kysyttyjen kysymysten vastauksiin tällä sivulla.

Yliopistojen hakijapalvelut auttavat sinua mielellään, jos jokin asia jäi vielä askarruttamaan.

Mitä jos minulla ei ole omaa kannettavaa tietokonetta?

Sinun tulee huolehtia siitä, että sinulla on käytössäsi valintakoepäivänä vaatimukset täyttävä kannettava tietokone. Et pääse kokeeseen ilman omaa konetta.

Voiko valintakokeeseen osallistua kannettavalla tietokoneella, jossa on kosketusnäyttö?

Kyllä. Tarkista, että tietokoneesi käyttöjärjestelmä ja selain täyttää vaaditut laitteistovaatimukset.

Voiko valintakokeeseen osallistua Microsoft Surface -laitteella tai muulla vastaavalla hybridilaitteella?

Microsoft Surface 2-in-1-tietokone on sallittu, jos siihen on kiinnitetty näppäimistö. Pelkkänä tablettina ilman näppäimistöä Microsoft Surface -laite ei käy.

Voinko käyttää Internetiä, Word-tekstinkäsittelyohjelmaa tai muita tietokoneohjelmia valintakokeen aikana?

Et voi. Vain koejärjestelmän käyttö on sallittua. Minkä tahansa muun verkkosivun, tiedoston, ohjelmiston, laitteen, tietokoneen oman laskimen, tavaran, tms. käyttäminen koetilassa ollessasi (ennen koetta, sen aikana ja sen jälkeen) voi johtaa kokeen hylkäämiseen. Myös muu kokeessa havaittu vilppi voi johtaa kokeen hylkäämiseen. Koejärjestelmän ja sen sisällön tallentaminen on kiellettyä. Puhelinta saa käyttää kokeeseen sisään tullessa QR-koodin näyttämiseksi.

Miten esteettömyys on huomioitu digitaalisissa valintakokeissa?

Sinun on mahdollista saada kokeeseen yksilöllisiä järjestelyjä esimerkiksi terveydellisistä syistä. Digitaalinen koe on paperista koetta laajemmin saavutettava mm. näkövammaisille ja hakijoille, joilla on lukivaikeuksia.

Mitä jos minulla on teknisiä ongelmia valintakokeessa?

Valvojat auttavat teknisissä ongelmissa. Jos sinulla on teknisiä ongelmia, ole välittömästi yhteydessä valvojaan.

Kuinka paljon minun pitää varata aikaa valintakokeeseen osallistumiseen?

Vastaat itse siitä, että olet ajoissa koepaikalla. Jos tulet myöhässä, sinua ei päästetä valintakokeeseen. Selvitä julkisen liikenteen aikataulut, mahdolliset ruuhkat ja pysäköintimahdollisuudet hyvissä ajoin etukäteen.

Myös valintakokeen päättyminen saattaa viivästyä esimerkiksi teknisten ongelmien vuoksi. Tämä kannattaa huomioida poislähtöä suunnitellessa.