Skip to main content

Avoimen väylä

Yliopistojen avoimen väylän haku

Yliopistojen avoimen väylän haku alkaa 15.3.2023 klo 8.00 ja päättyy 30.3.2023 klo 15.00. Haussa ovat mukana hakukohteet, joihin voi hakea avoimen yliopiston opintojen perusteella. Poikkeuksena kasvatusalan yhteisvalinnan hakukohteet, jotka ovat mukana korkeakoulujen kevään 2023 toisessa yhteishaussa. Voit hakea kuuteen eri hakukohteeseen, jotka on laitettava hakulomakkeella mieluisuusjärjestykseen. Valitset ensimmäiseksi hakutoiveeksi sen hakukohteen, mihin haluat päästä eniten. Sinulle tarjotaan vain yhtä opiskelupaikkaa hakukohteesta, jonka priorisoit hakulomakkeella korkeimmalle ja johon valintamenestyksesi riittää.

Valintaperusteet vaihtelevat yliopistoittain ja hakukohteittain. Yliopistoilla on myös erilaisia liitepyyntöihin liittyviä toimitustapoja ja aikatauluja. Jos haet eri yliopistojen hakukohteisiin, sinulla voi olla erilaisia liitepyyntöjen määräaikoja. Lue ja tutustu hakukohteiden valintaperusteisiin Opintopolku.fi -palvelussa.

Yliopistot julkaisevat avoimen väylän hakukohteiden tuloksia eri aikoihin, kuitenkin viimeistään pe 7.7.2023. Opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään 14.7.2023 klo 15.00. Muistathan, että voit ottaa vastaan vain yhden paikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta eli jos esimerkiksi saat opiskelupaikan sekä toisessa yhteishaussa että yliopistojen avoimen väylän haussa, voit ottaa vain jommankumman paikan vastaan.

Kasvatusalan yhteisvalinnan avoimen väylä

Kasvatusalan yhteisvalinnan hakukohteet ovat mukana korkeakoulujen kevään 2023 toisessa yhteishaussa. Tutustu kasvatusalan avoimeen väylään kasvatusalan verkkosivuilla.